Indien gewenst kan een opdrachtgever ervoor kiezen om de Open Source web conferentie software BigBlueButton in te zetten voor hun online trainingen.

Met behulp van de community activiteits plugin: BigBlueButtonBN kun je vervolgens de software als een activiteit benaderen vanuit je Moodle leeromgeving.

BBB server van LT&C

Organisaties die een Functioneel Beheer Moodle overeenkomst hebben bij LT&C, kunnen gebruik maken van de BigBlueButton server van LT&C.

Deze service niet van toepassing voor organisaties die hosten via een van de Nederlandstalige Moodle Partners.

De capaciteit van deze server is zo ingericht dat tegelijk +300 gebruikers erop kunnen werken.

Het gebruik van de server is op basis van een fair use policy

• 1 Externe BigBlueButton URL per opdrachtgever.
  • Toegang op de server vanuit de Activiteit plugin: BigBlueButtonBN.
  • Beperk het aantal gebruikers van een simultane ruimte tot maximaal 25.
  • Beperkt het aantal simultane sessies tot maximaal 4.
  • Er is géén limiet op het maken van opnames als je de volgende AVG richtlijnen hanteert:
    1. Vraag toestemming van je cursisten om een opname te maken.
    2. Wijs deelnemers erop om géén privacy gevoelige informatie te delen tijdens de opname in de chat, geluid of video.
    3. Wil je opnames langer dan 3 maanden toegankelijk maken?
       Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

De kosten van het gebruik van de BBB server is € 31,50 excl btw. In dit bedrag zit:

• 99,99% uptime garantie.
  • Monitoring van de server door Rimote.
  • Het technisch support van Rimote dat nodig is voor het server beheer en onderhoud incl. software updates van BBB.
  • Je kan op elke moment opzeggen, we verrekenen het te veel betaalde bedrag.
  • 14 dagen proefperiode.

In dit bedrag is niet consultancy en support vragen over BigBlueButton opgenomen, dit verloopt via de standaard Functioneel beheer overeenkomst.

Eigen BBB server

Klanten die de intentie hebben om de BigBlueButton server in te gaan zetten voor grootschalig gebruik en/of webinars kunnen via Rimote een eigen BBB server afnemen. Dit is tevens mogelijk voor klanten die hosten bij Avetica B.V. en géén gebruik willen maken van hun dienstverlening hierin. Een kosten indicatie vind je hieronder.

• Eenmalige installatie en configuratie kosten a € 150,- excl. btw.
    Dit is exclusief ondersteuning vanuit LT&C, inclusief ondersteuning komt hier € 150,- excl btw boven op. Dit is inclusief een 30 minuten instructie over het gebruik van de Greenlight interface en ruimte voor praktische vragen. Losse support van BigBlueButton is via LT&C is mogelijk, op basis van uurtje/factuurtje. Organisaties die een Functioneel Beheer overeenkomst Moodle hebben met LT&C, valt het support van BBB ná installatie onder dezelfde overeenkomst.

• Hostingskosten zijn bij Rimote afhankelijk van hetgeen dat je nodig hebt. De formule die hiervoor geldt is x deelnemers per gelijktijdige sessie. Je kan al voor € 30,- per maand 1 sessie van 15 deelnemers draaien incl. camera. Wil je meer sessies tegelijk en/of meer deelnemers zullen de hostingskosten om hoog gaan.
    We adviseren nu voor 200 simultane gebruikers de VPS R4 capaciteit a € 75,- per maand.

• € 25,- per maand SLA service 2

Note: Sebsoft biedt ook de mogelijkheid om een BBB server te hosten, neem met hun direct contact op voor een kostenindicatie.