LET OP: Om de Big Blue Button activiteit te kunnen gebruiken in Moodle, moet deze eerst geconfigureerd worden door de sitebeheerder !

Na installatie van de BBB plugin vind Big Blue Button activiteit in je lijst van activiteiten en bronnen die je als docent kunt toevoegen in de cursus.

• Zet de cursus in zet wijzigingen aan.
  • Klik op Activiteit of bron toevoegen.
  • Selecteer (1) de activiteit genaamd BigBlueButtonBN.
  • Klik op Voeg toe (2).

Instance type

Kies je instance type (1). Je kan kiezen uit:

• Room/Activity with recording
  • Room/ Activity
  • Recording only

Let op: niet alle BBB services laten het opnemen toe. Overleg goed met je sitebeheerder wat voor jouw van toepassing is.

Algemene instellingen

Kies bij algemene instellingen "Toon meer" (2). Vul daarna in:

• Naam virtuele klaslokaal - verplicht: dit is de naam van de activiteit, zorg dat het herkenbaar is voor je studenten/cursisten.
  • Beschrijving - optioneel: dit is ruimte voor extra instructies en eventuele leerdoelen.
    • Als je de beschrijving op de cursuspagina wil tonen, vink dit dan aan.
  • Stuur melding - optioneel: vink dit aan als je wilt dat er een bericht gestuurd wordt naar aangemelde gebruikers om hun te informeren dat de activiteit is aangemaakt en/of aangepast.

Dit is met name handig wanneer het om een nieuwe activiteit is in een bestaande cursus.

We gaan nu de BigBlueButton activiteit verder instellen.

Activity/Room Settings

• Welkomstbericht: Wanneer je een de activiteit start zie je een standaard welkomstbericht. Hier kun je het bericht aanpassen dat getoond wordt.
  • Wachten op moderator: als je dit aanvinkt, kunnen cursisten/studenten de virtuele omgeving niet in voordat de docent (moderator) binnen is.
  • Sessie kan worden opgenomen: vink dit aan als je de sessie wilt laten opnemen (let op: niet alle BBB servers hebben deze optie!).

Opname settings

Standaard leeg - de sitebeheerder kan extra opties instellen.

Deelnemers

Er zijn 3 opties:

• Deelnemers toevoegen (1):
    • Alle aangemelde deelnemers in de cursus hebben toegang tot de activiteit.
    • Je voegt deelnemers toe op basis van hun Rol (bv deelnemers) of Gebruiker.
  • Bepaal vervolgens welke rechten (2) van de gebruikers die je hebt toegevoegd. Het is mogelijk om meerdere moderators te hebben. Een moderator heeft extra rechten.

Planning voor sessie

Je hebt de mogelijkheid om een sessie toegang te beperken op basis van datum & tijd.

Overige instellingen

Zoals alle andere Moodle activiteiten en bronnen heeft deze plugin aanvullende instellingen zoals:

• Algemene module-instellingen
  • Beperk toegang
  • Voltooide activiteiten: is alleen op basis van bekeken hebben, dus zegt niets of iemand in de virtuele sessie aanwezig is geweest.
  • Competenties.

Klaar?

Klik op bewaar de wijzigen en toon